professional style by

Sissi

Realizam orice fel de comanda,

indiferent de model sau dimensiune.

Contactati-ne!

+40 (787) 818 646

Alegerea materialelor pentru haine

Alegerea materialelor este, poate, cel mai important pas atunci cand se doreste confectionarea unei piese de imbracaminte. O alegere gresita poate duce la esuarea intregului proiect! De aceea, trebuie sa se tina seama de mai multi factori: destinatia respectivei piese de imbracaminte, sezonul pentru care se doreste a se purta, varsta purtatorului, etc. Toate aceste elemente, aparent nesemnificative, devin foarte importante in acest context.

Cand vine vorba de haine, exista doua posibilitati: fie v-ati indragostit de un anume model si aveti nevoie de materialul potrivit, pentru ca haina sa iasa perfect, fie v-ati indragostit de un anumit material si aveti nevoie de un model potrivt, pe care sa se plieze la perfectie.

De regula, modelele existente pe piata va spun exact cu ce fel de materiale pot fi realizate. Chiar daca se mai poate devia, uneori, de la acest principiu, de regula, modelele merg, fiecare in parte, pe un anumit tip de material textil, care are caracteristici proprii – greutatea tesaturii, elesticitatea si modul in care cade, etc – astfel incat completeaza, in mod fericit, designul.

Diverse piese de imbracaminte arata foarte bine, daca sunt confectionate dintr-un anumit tip de material, care se aseaza cel mai bine. De exemplu, pantalonii pot fi confectionati din stofa usoara din bumbac, pentru vreme mai calduroasa, sau din denim, flannel sau lana, pentru vreme mai rece; fustele se aseaza bine, daca sunt confectionate din stofa, raiat, denim, tricot sau stofa usoara din bumbac; camasile pot fi fabricate din panza, raiat, tricot, matase, satin, bumbac sau lana, iar rochiile din bumbac, voal, tricot, panza subtire, matase, satin, catifea, etc.

Acestea ar fi cateva indicii generale, referitoare la alegerea celor mai potrivite materiale pentru diverse tipuri de haine. Daca aveti dubii in alegerea materialului perfect pentru o piesa de imbracaminte perfecta sau daca sunteti incepatori in acest domeniu, cel mai bine este sa va consultati cu un specialist care sa va poata oferi indrumarea necesara.

Asistenta clienti
Sissi.textile@gmail.com
+40 (787) 818 646
Copyright © 2017 MI SSY BELL SRL. Toate drepturile rezervate.