professional style by

Sissi

Realizam orice fel de comanda,

indiferent de model sau dimensiune.

Contactati-ne!

+40 (787) 818 646

Industria textila si a productiei de imbracaminte in UE

Aceasta industrie ocupa un loc important printre ramurile industriale existente in Europa. De aceea, exista o legislatie bine stabilita, referitoare la tipul de fibre ce pot fi folosite, la etichetarea corespunzatoare a produselor, astfel incat sa se ofere o protectia maxima consumatorilor si informatii corecte producatorilor. Comisia Europeana a initiat, de asemenea, discutii si cu state non-europene, referitor la politica si reglementarile care afecteaza industria textila si a productiei de imbracaminte.

Este vorba despre un sector de activitate aproape vital in Europa, cu aproximativ 1,7 milioane de angajati, generand venituri de 166 miliarde de euro. Acest sector a suferit, in ultima perioada, schimbari radicale, tocmai pentru a–si spori competitivitatea si pentru a se concentra pe produse cu o valoare adaugata mai mare.

Legea 1007/2011 referitoare la denumirea fibrelor, etichetarea si marcarea corecta a compozitiei fibrelor textile, aliniaza legislatiile din toate tarile europene, protejand interesele consumatorilor si reducand riscul fraudelor. Exista si alte legi referitoare la produse chimice, jucarii si echipamente de protectie a persoanei, care afecteaza, intr-un fel sau altul, industria textila si a productiei de imbracaminte.

Industria textila si a productiei de imbracaminte din Uniunea Europeana este lider pe piata mondiala. Exporturile UE in restul lumii reprezinta 30 la suta din piata, in timp ce piata europeana de profil este cea mai importanta, daca luam in considerare marimea, calitatea si designul produselor comercializate. Comisia Europeana face eforturi pentru a mentine un loc cat mai important in comertul international, prin implicarea in adoptarea regulamentelor Organizatiei Internationale de Comert, la nivel bilateral prin negocieri asupra Acordurilor privind comertul liber si prin dialog deschis cu tari precum Columbia si China, de asemenea jucatori importanti in aceasta industrie.

Comisia Europeana se procupa de calitatea produselor industriei textile. Exista numeroase studii referitoare la etichetarea produselor textile si hainelor, la legaturile dintre folosirea chimicalelor si alergii, elemente ce afecteaza productia de textile si starea indutriei, in general.

Asistenta clienti
Sissi.textile@gmail.com
+40 (787) 818 646
Copyright © 2017 MI SSY BELL SRL. Toate drepturile rezervate.