professional style by

Sissi

Realizam orice fel de comanda,

indiferent de model sau dimensiune.

Contactati-ne!

+40 (787) 818 646

Textile inteligente pentru echipamente de protectie

Textilele inteligente sunt materiale care reactioneaza la conditiile de mediu, la diversi stimuli, astfel incat introducerea lor in fabricarea echipamentelor de protectie pentru diverse activitati profesionale, a reprezentat un pas important in sporirea protectiei personalului in diverse situatii de urgenta.

Binenteles, costurile de productie sunt ceva mai ridicate, avand in vedere ca este vorba despre materiale inovatoare, scoase pe piata dupa ani intregi de cercetare. Posibilitatile de folosire ale unor astfel de material sunt infinite, iar foloasele pe care le pot oferi sunt mai mult decat evidente. Pericolele sunt atat de specifice, incat, de multe ori, nu este suficient un singur tip de tesatura pentru activiitatile mai putin obisnuite. Profesionistii pot fi supusi pericolului de iradiere nucleara, riscului de contaminare chimica, gazoasa sau cu praf, in domenii precum cele ale productiei de fertilizatori, in industria farmaceutica, in petrochimie, etc, domenii care necesita purtarea unor echipamente impermeabile, rezistente la actiunea acizilor si la patrunderea gazelor toxice. Pericolele biologice, in mediile cu o concentratie mare de microorganisme, necesita materiale tratate antimicrobial. Mai mult, materialele au fost concepute in asa fel incat sa impiedice patrunderea gloantelor, pentru protectia soldatilor. Vorbim despre diverse tipuri de material, asupra carora se aplica tot felul de tratamente; vorbim, de asemenea, despre nanofibre si despre membranele de protectie inteligente. Sunt materiale care se trateaza ignifug, astfel incat ele nu ard in contact cu sursele de foc; sunt materiale care nu se imbiba cu apa, in contact cu umezeala, tocmai pentru a pastra persoana uscata mai mult timp; s-au inventat materiale usoare care ofera izolatie excelenta impotriva frigului, astfel incat sa ofere si libertate de miscare, acolo unde este nevoie. Intreaga industrie textila a fost, astfel, revolutionata, prin folosirea acestor materiale deosebite si nu doar pentru echipamente de protectie. Astfel de materiale pot fi folosite, in situatii speciale, pentru protejarea belusilor, pentru pastrarea igienei persoanelor in varsta, etc.

Se remarca o mare complexitate a pericolelor, dar si a situatiilor obisnuite chiar, pentru care este nevoie de protectie sporita, inclusiv prin folosirea unor materiale superioare, care sa ofere functionalitate, liberate de miscare, dar si protectie pe masura.

Inovatiile in domeniu continua zi de zi, astfel incat progresele in acest domeniu sent din ce in ce mai surprinzatoare. Pe masura ce aceste material vor deveni utilizate pe scara larga, costurile de productie vor scadea, iar accesul la ele va fi posibil pentru tot mai multi oameni.

Asistenta clienti
Sissi.textile@gmail.com
+40 (787) 818 646
Copyright © 2017 MI SSY BELL SRL. Toate drepturile rezervate.